Kalbine Giden Yol

14 Şubat Sevgililer Gününde sevdiğinizin kalbini blogumuzda sizinle paylaştığımız birbirinden lezzetli tariflerimizle fethedebilirsiniz. :) Yapımı oldukça basit, lezzeti bir o kadar da güzel tariflerimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden sizlere afiyet olsun...

1- Sıcacık kırmızı başlangıçlar hazırlayın!

Kırmızı bir çorba bu gecenin başlangıcı için harika bir tat olabilir.

Malzemeler:
5 adet olgun domates,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 tepeleme yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı toz biber,
5 su bardağı sıcak su,
İsteğe bağlı olarak 1/2 su bardağı süt,
Tuz,
Üzeri için kaşar rendesi.



Yapılışı:
Domatesleri rendeleyelim. Tereyağını tavada eritelim. Unu tereyağına ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Toz biberi ekleyip karıştıralım. Domatesleri ekleyip karıştıralım. 10-15 dakika kısık ateşte pişirelim. Suyu (ve koyacaksanız sütü) ekleyerek kıvamını alana kadar domates çorbasını pişirelim. Blenderdan geçirip tuzunu ekleyelim ve ocağın altını kapatalım. Domates çorbasını kaselere alalım ve üzerine rendelediğimiz kaşarı serperek servis yapalım.

2- Makarnayı Herkes Sever!

Harika bir sosla enfes lezzet şölenine dönüşebilecek bir tat: Fettucini Alfredo!

Malzemeler:
1 paket yumurtalı Fettucini makarna,
2 yemek kaşığı tereyağı,
300 gram tavuk göğsü,
100 gram mantar,
3 diş sarımsak,
1 su bardağı krema,
1/4 demet fesleğen,
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri,
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber,1/4 çay kaşığı tuz.

Yapılışı:

Derin bir tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. Fettucini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın.Makarnanın sosu için; üzerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin.Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin. Tereyağını derin bir sos tavasında kızdırın. Doğranmış mantarları ekleyip suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. Sarımsakları katın.

Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş parmesan peyniri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

3- Tatlı Bir Tebessüm İçin...

Sevgiliniz için bir kurabiye yapmaya ne dersiniz? Sevgilinizin kalbine giden yol midesinden geçiyor olabilir! :)

Malzemeler:
1 yumurta,
125 gram pudra şekeri,
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
250 gram tereyağı,
1 paket vanilya,
Aldığı kadar un.




Süslemek İçin:
İstenilen renklerde şeker hamuru:

Yapılışı:

Öncelikle tereyağı ve pudra şekerini yoğuralım. Yumurta, nişasta ve vanilyayı ekleyelim. En son unu ekleyelim, ele yapışmayacak bir hamur elde etmeliyiz. İstenilen kalıplarda şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepside ılık fırına verelim ve 15 dakika pişirelim. Kontrol etmekte fayda var çünkü fırına göre daha çabuk veya geç pişebilir. Pişip soğuduktan sonra aynı kalıplarla kesilmiş şeker hamuruyla süsleyebiliriz. Biz şeker hamurlarını yalnızca suyla yapıştırdık. Suyu kurabiyeye az miktarda uygulayıp şeker hamuruyla kaplayın. Afiyet olsun.

Mesaj Bırak
İyisiyle kötüsüyle bir dönem daha bittiğine göre artık tatil zamanı! Tatil, çocuklarınızın kaliteli vakit geçirmesi için harika bir fırsat. İşte bu fırsatı değerlendirmek için size harika önerilerilerimiz var. Dilerseniz bir...
Birçoğumuzun kış mevsiminde aklına ilk gelen yemişlerden biri de kestane. İsminin duyulması ile kokusunun hissedilmesi eş zamanlı. Tatlısından yemeğine, haşlamasından kebabına birçok tarifi de bulunmakta. İşte karşınızda kest...
Beslenme; insanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini yeterli miktarda alıp vücudunda kullanmasıdır. Bu ögelerin herhangi biri alınmadığında veya gerektiğinden az...
Uçsuz bucaksız zenginliklerle dolu geniş mutfağımızın, en bizden, en vazgeçemediğimiz lezzetlerinden güllacın hikâyesini merak mı ediyorsunuz? Kendisi, ramazan yaklaştıkça görmeye başladığımız, ramazan boyunca saltanatını ...