Şık Ramazan Sofrası Önerilerimiz

Bahar aylarında Ramazan’ın güzelliği bir başka oluyor. İftar sofraları bahar güzellikleri ile bir araya geliyor ve daha da renkleniyor. Tüm aileniz ve sevdikleriniz ile bir araya geleceğiniz iftar sofralarınızı biraz daha hareketlendirmek, birkaç küçük dokunuş ile mümkün.

1 - Eskileri değerlendirin:

Her hanımın dolabında misafirleri için özel bir takımı mutlaka bulunur. Ancak bu tek takım konsepti şimdilerde yerini daha niş bir masaya bırakıyor. Tek kalmış antika görünümlü tabaklar şimdilerde masaların baş konuğu… Sizde annenizden anneannenizden kalan bu tek ancak özel parçaları kullanarak şık bir masa hazırlayabilirsiniz.

2 - Kavonozlarınıza yer açın:

Masanızı kişiselleştirmek için kavanozlardan yararlanın. Büyük kavanozlara, vazolara ve diğer pek çok cam kabın içine konulan meyve, çiçek veya mumlar harika birer dekorasyon figürü olarak kullanılabilir. Misafirlerinize, kendilerini özel hissettirmek için iyi bir fikir olabilir.

3 - Geleneksel tatlardan yararlanın:

Sofralarınızda geleneksel tatlara yer verin. Ramazan sofrası ve geleneksellik deyince akla ilk gelen hurma ve güllaçtır. Sofranızda başlangıcı hurmayla bitişi ise güllaç ile yapabilirsiniz. Böylece geleneksel tatlarla kültürünüzü masanıza yansıtmış olursunuz.

4 - Bahçe’de veya Balkonda iftar

Varsa bahçenizde, yoksa balkonunuzda kurduğunuz iftar masalarına nostaljik hava katın. Ampul ışıklarıyla mekanı aydınlatarak, samimi bir ambiyans yakalayabilirsiniz. Yakaladığınız bu ambiyans muhabbetinizi arttıracak ve keyifli bir iftar yemeği geçirmenizi sağlayacaktır.

5 - Kumaş peçeteler ile masanıza şıklık katın

Kumaş peçeteler sofranızın havasını bir anda değiştirecektir. Misafirlerinize kendilerini değerli hissettirmek için ufak bir bir detay olacak. Sofranızı kurduktan sonra, tabakların üzerine kumaş peçetelerinizi yerleştirebilirsiniz. Misafirleriniz, kumaş peçetelerini diz üzerine katlı olarak sererek kullanabilir. Böylece kıyafetlerine yemek dökülmesini engelleyebileceklerdir. Dolabınızda sakladığınız en güzel kumaş peçetelerinizi, sevdikleriniz ile iftar sofralarında değerlendirin.


Mesaj Bırak
İyisiyle kötüsüyle bir dönem daha bittiğine göre artık tatil zamanı! Tatil, çocuklarınızın kaliteli vakit geçirmesi için harika bir fırsat. İşte bu fırsatı değerlendirmek için size harika önerilerilerimiz var. Dilerseniz bir...
Birçoğumuzun kış mevsiminde aklına ilk gelen yemişlerden biri de kestane. İsminin duyulması ile kokusunun hissedilmesi eş zamanlı. Tatlısından yemeğine, haşlamasından kebabına birçok tarifi de bulunmakta. İşte karşınızda kest...
Beslenme; insanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini yeterli miktarda alıp vücudunda kullanmasıdır. Bu ögelerin herhangi biri alınmadığında veya gerektiğinden az...
Uçsuz bucaksız zenginliklerle dolu geniş mutfağımızın, en bizden, en vazgeçemediğimiz lezzetlerinden güllacın hikâyesini merak mı ediyorsunuz? Kendisi, ramazan yaklaştıkça görmeye başladığımız, ramazan boyunca saltanatını ...