Sömestirde Yapılabilecekler

İyisiyle kötüsüyle bir dönem daha bittiğine göre artık tatil zamanı! Tatil, çocuklarınızın kaliteli vakit geçirmesi için harika bir fırsat. İşte bu fırsatı değerlendirmek için size harika önerilerilerimiz var. Dilerseniz bir göz atın.

Filmler

Vizyonda ailece izleyebileceğiniz harika filmler var. İşte bu filmlerden bazıları:

1 - Coco

12 yaşındaki Miguel"in en büyük kahramanı efsanevi Meksikalı Gitarist Ernesto de la Cruz"dur. Ancak Cruz hayatını kaybetmiştir ve Miguel"in onunla tanışma imkanı yoktur. Her gün onun şarkılarını dinleyen Miguel, günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur. Ancak gitarı çalması onu bir anda Ölüler Diyarı"na götürüverir. Çıkış yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector"la karşılaşır ve birlikte Miguel"in aile tarihinin ardındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar.

2 - Bizim Köyün Şarkısı

İstanbul"da yaşayan Çınar"ın en büyük hayali müzik yarışmasına katılmaktır. O, yarışma gününün gelmesini sabırsızlıkla beklerken babası bu sırada köye geri dönmeyi planlar. Babasının kararı karşısında yıkılan Çınar ne kadar karşı çıksa da babasını ikna edemez ve ailece köye dönerler. Zeki kız kardeşi Zeynep ile yeni yaşamlarına alışmaya çalışan Çınar, yeni arkadaşlar edinmiştir. Gerçek dostluğun ne demek olduğunu arkadaşları sayesinde anlayan Çınar, hayallerine kavuşabilecek midir?

3 - Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi?

Enes Batur içine kapanık bir çocuktur. Polis olan babası ve hemşire olan annesi Batur"a bir bilgisayar alırlar ve Batur"un tüm dünyası o bilgisayar olur. Okulda da her zaman dışlanan bir çocuk olmuştur. Çocukluğundan beri çevresindeki herkes tarafından sevilmenin hayalini kuran Enes Batur"un artık başka bir hayali daha vardır: YouTuber olmak… Fakat bu hayali ailesi tarafından desteklenmez, üniversite sınavına hazırlanması için onu zorlarlar. Enes Batur, zor bir karar vermek zorunda kalır; ya hayallerinin peşinden koşup YouTuber olacaktır ya da üniversite sınavına çalışacaktır.

Evde izleyebileceğiniz filmler:

1 - Evde Tek Başına

Ailesinden nefret eden Kevin (Macaulay Culkin), aldığı cezadan dolayı geceyi çatı katında geçirecektir. Fakat ertesi gün uyandığında ailesinin evde olmadığını, tatile çıkarken onu unuttuklarını fark edecektir. Başta paniğe kapılan Kevin bunun iyi bir fırsat olduğunu çok geçmeden anlayacak ve yalnızlığın keyfini çıkaracaktır. Ancak eve gözlerini dikmiş iki hırsızı evden uzaklaştırmak artık Kevin"ın görevidir.

2 - Zootopia

Zootopia, hayvanların bir arada yaşadığı çok büyük bir şehirdir. Bu şehirde yaşayan bir tavşan olan Judy Hopps, polis teşkilatına yeni yazılmıştır. Nick adlı tilki ise küçük dolandırıcılık işleri yaparak köşeyi dönmeyi hedeflemektedir. Bir gün Nick, işlemediği bir suçla itham edilir. Nick adını temize çıkarmak, Judy de davayı çözmek için daha önceden hiç tahmin edemeyecekleri bir iş birliği yapmak zorunda kalırlar.

3 - Oyuncak Hikayesi

Buzz Lightyear adlı yeni çıkan oyuncak, Andy"e hediye edilir. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody"e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, herkes Woody"nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz"ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemektedir.

Kendin Yap Projeleri

Ailece kendin yap projeleri geliştirmeye ne dersiniz? Evde yapabileceğiniz projeler için size ilham verebilecek önerilerimize bir göz atın:

1 - Keçe Çantalar

Çocuklarınızla birlikte kolaylıkla yapabileceğiniz bir keçe çantaya ne dersiniz? Tuhafiyecilerden alabileceğiniz keçe parçalarını kolaylıkla bir araya getirip renk renk bozuk para çantaları hazırlayabilirsiniz.

2 - Boyama

Uzun zamandır beklettiğiniz boya işiniz için en uygun zaman belki de tam şu andır. Haydi ailece bir duvarınızın boyasını yapın. Hem birlikte eğlenecek hem de bir görevi hep birlikte tamamlamanın keyfini yaşayacaksınız.

3 -Sebze Baskısı

Kendi çocukluğunuzu düşünün, patates baskılarından ne kadar çok keyif alırdınız değil mi? Haydi şimdi kendi çocuğunuz için patatesten bibere kadar çeşitlendirebileceğiniz baskılarla keyifli bir etkinlik organize edin.

Mesaj Bırak
İyisiyle kötüsüyle bir dönem daha bittiğine göre artık tatil zamanı! Tatil, çocuklarınızın kaliteli vakit geçirmesi için harika bir fırsat. İşte bu fırsatı değerlendirmek için size harika önerilerilerimiz var. Dilerseniz bir...
Birçoğumuzun kış mevsiminde aklına ilk gelen yemişlerden biri de kestane. İsminin duyulması ile kokusunun hissedilmesi eş zamanlı. Tatlısından yemeğine, haşlamasından kebabına birçok tarifi de bulunmakta. İşte karşınızda kest...
Beslenme; insanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini yeterli miktarda alıp vücudunda kullanmasıdır. Bu ögelerin herhangi biri alınmadığında veya gerektiğinden az...
Uçsuz bucaksız zenginliklerle dolu geniş mutfağımızın, en bizden, en vazgeçemediğimiz lezzetlerinden güllacın hikâyesini merak mı ediyorsunuz? Kendisi, ramazan yaklaştıkça görmeye başladığımız, ramazan boyunca saltanatını ...